fre 10 maj | Gastro

Bengt Håkansson

Den 10e maj gästas vi av varumärkeskonsulten Bengt Håkansson från företaget Brandclinic under temat "Det missförstådda varumärket".
Registrering är stängd

Tid och plats

10 maj 2019 12:30
Gastro, Järnvägsgatan 3, 252 23 Helsingborg, Sverige

Om evenemanget

Den 10e maj gästas vi av varumärkeskonsulten Bengt Håkansson från företaget Brandclinic. Bengt Håkansson berättar:

"Det finns knappast något begrepp inom marknadsföringen som är så hajpat som just ”varumärke” - men inget är heller så illa förstått för att inte säga direkt missbrukat. Under 25 år som varumärkeskonsult har jag sett hur starka, friska varumärken förstörts av ren okunnighet vilket resulterat i en ofattbar kapitalförstöring. Jag har samtidigt förbluffats över att ekonomer inte förstår vad denna ”företagets främsta tillgång” egentligen består i, vilket resulterat i att det inte finns några relevanta värderingsmodeller. Avsaknaden av sådana ger i sin tur förödande konsekvenser i varumärkestvister, där skadeståndsbelopp oftast fastställs fullständigt godtyckligt. Dessvärre situationen tycks inte bli bättre, snarare tvärtom, vilket till stor del beror på att den utbildning som finns inom området oftast är helt undermålig.

Självklart har jag inga illusioner om att i grunden kunna ändra på detta, men kan jag så några frön till eftertanke så är det mödan värt. Min fasta övertygelse är nämligen att vi i en alltmer konkurrensutsatt omvärld måste bli skickligare på att förvalta och utveckla det främsta konkurrensmedlet av alla: ett starkt, välbyggt varumärke."

------

Är du inte medlem i handelsföreningen? Maila i så fall din anmälan till 2.0@handelsforeningen.com. Din anmälan blir bindande då du får en bekräftelse från oss. Tack!

Vi sparar inga kortuppgifter på vår hemsida. Det är en extern mjukvara som tillhandahåller detta. Alla kortuppgifter krypteras noga och delas ej vidare.

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
  • Biljett
    199 kr
    199 kr
    0
    0 kr
Totalt0 kr

Dela detta evenemang

2019 Helsingborgs Handelsförening 

Webbdesign: Campus Webbyrå ©